DogađanjaVijesti

FOTO Dječjom priredbom započeo Uskrsni sajam udruga DND Gospić i “Pčelice”

U subotu, 6. travnja 2019. godine održana je u Gospiću prva aktivnost ovogodišnjeg Uskrsnog sajma, priredba djece vrtićke i osnovnoškolske dobi.


U prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta nije nedostajalo recitacija, pjesme, plesa i dječjih osmijeha. Nastupali su predškolci iz DV „Pahuljica“ Gospić, učenici razredne nastave OŠ dr. Jure Turića i PŠ Lički Novi, pripremna skupina mažoretkinja grada Gospića i plesna skupina koja djeluje unutar udruge DND Gospić „Ritmix“. Voditeljice su bile volonterke, srednjoškolke Lara i Hela Radović.

Kroz deset dječjih nastupa/točaka mogli smo vidjeti talent, volju i želju svih malenih i velikih koji su sudjelovali kako bi napravili nešto lijepo i dobro za svoju zajednicu. Zbog toga smo, kao organizatori, neizmjerno sretni i ponosni. Želimo da ti mali ljudi mijenjaju svijest velikih, da jednog dana svojim odlukama i ponašanjem budu primjer svima, rekle su predsjednice udruga DND Gospić i „Pčelice“ Sanja Puškarić Delač i Željka Šikić.

Udruge zahvaljuju svima koji su posjetili priredbu tijekom koje je prikupljeno ukupno 3.202,00 kn za njihov daljnji rad:

Od srca se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi ove priredbe; učiteljicama, odgojiteljicama, dekoraterima dvorane (Danielu i Katarini), našem dragom volonteru, fotografu Josipu i našim volonterima koji su odradili divovski posao.

Sljedeća na redu je lutkarska predstava „Zekina potraga“ u izvedbi lutkarske skupine DND-a Gospić „Maslačak i Točkica“ i projekcija kratkog dokumentarnog filma „Tragom ličkih uskrsnih običaja“, koji su pripremili učenici 2.c razreda OŠ dr. Jure Turića. Ove dvije aktivnosti također će se održati u Pučkom otvorenom učilištu u Gospiću, 11. travnja 2019. godine u 18.00 sati.

Sajam ćemo završiti izložbom unikatnih radova i ukrasa, te bogatim programom za djecu na našem glavnom trgu Stjepana Radića u subotu, 13. travnja 2019. godine s početkom u 10.00 sati. Pozivamo Vas da posjetite naše aktivnosti, zabavite se, a svojim donacijama pomognete našem radu, poručuju predsjednice udruga DND Gospić i „Pčelice“ Sanja Puškarić Delač i Željka Šikić.

Pogledajte galeriju fotografija!


 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close