VijestiKultura

FOTO U book cafeu Paradiso održana još jedna uspješna književna večer

U utorak je u Otočcu, u poznatom okupljalištu ljubitelja dobre knjige i dobre zabave book cafeu Paradiso, održana još jedna uspješna književna večer.


Autorice popularnog romana Hod po rubu, Rosie Kugli i Marijana Pleše, predstavile su svoju književnu uspješnicu među mnogobrojnom publikom, uz pomoć moderatorice Manje Kostelac Gomerčić i domaćice Tamare Jurković. Odličnoj atmosferi pripomogao je i Dario Eror, glumac amaterskog kazališta Arupium, koji je, čitajući zanimljive ulomke iz knjige, uspio okupljenima dočarati sav jad i očaj s kojim se u jednom periodu života suočio Jakov, glavni protagonist ovog književnog djela.

Zašto su nemoć i bijes najniže na emocionalnoj skali svakoga čovjeka, znaju li ljudi kako trčanje smiruje te smanjuje depresiju za čak 40%, kako se osjeća dijete kojemu nikada nitko nije pomogao, kakvu štetu po ljudsku psihu može  učiniti površnost i zašto je strah poput sjene odnosno nestaje kada se s njime suočimo – odgovore na sva ova pitanja publika je mogla čuti u book cafe-u Paradiso.

Sigurno postoji neka tajna veza između prava i književnosti, to sad više ne može biti slučajnost; kuma book cafe-a Paradiso je Alis Marić Pečarić, po struci pravnica, jedna od autorica romana Hod po rubu Rosie Kugli, također je pravne struke, a njihovim stopama sigurno korača i glumac Dario Eror

Autorice knjige su, zajedno sa psihologom Viktorom Božičevićem, a na poziv prof. Manje Kostelac – Gomerčić, prijepodne provele u druženju sa otočkim srednjoškolcima razgovarajući  o svim izazovima mladenačkih godina.

Osim predstavljanja knjige, okupljeni su sinoć imali priliku degustirati i izvrstan med OPG-a Furlan, domaće lučke pogačice i ukusne medenjake. Kako to izgleda kada pčelice zaplešu ličko kolo i zašto su se supružnici Furlan zaljubili u pčelarstvo, ispričala je okupljenima Marijana Furlan. Njihov izvrstan med može se kupiti na dvije lokacije, u Otočcu i Korenici, te na prigodnim sajmovima u Ličko – senjskoj županiji, a svima koji su propustili ovu degustaciju dostupni su promotivni materijali u book cafe-u o svim njihovim proizvodima.

Ni to nije bilo sve; pored svega navedenog kovali su se planovi za buduća događanja, slavio se jedan rođendan, a na kraju se i zapjevalo. Kako li će tek izgledati slijedeće gostovanje i najavljena promocija, možemo samo strpljivo nagađati …..

Miješana publika, koju su sinoć činile doista sve dobne skupine, od srednjoškolaca do umirovljenika, pokazuje da Otočac krupnim koracima korača kulturnom scenom naše županije.  A sudeći po entuzijazmu svih aktera ovih događanja, Otočac već sada blješti nekadašnjim starim sjajem.

I za kraj, za sve one koji se suoče sa bilo kojim oblikom zlostavljanja i nasilja, nerazumijevanjem okoline ili pomanjkanjem podrške, dovoljna je samo jedna poruka: Budi hrabar i potraži pomoć! Budi jak kao Jakov!


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close