Zdravlje

Državna uprava za zaštitu i spašavanje objavila je natječaj za školarce

Državna uprava za zaštitu i spašavanje objavila je Natječaj za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz Republike Hrvatske za tekuću školsku godinu na temu „katastrofa i snaga sustava civilne zaštite“.


U cilju podizanja svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa, Državna uprava za zaštitu i spašavanje pokreće aktivnosti kojima se djeca i mladi informiraju i educiraju o mogućim prijetnjama od katastrofa te sustavu civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. N

atječaj traje do 24. veljače 2017. godine, objavljen je na internetskoj stranici Državne uprave za zaštitu i spašavanje www.duzs.hr . Pravo sudjelovanja imaju svi polaznici odgojno-obrazovnih ustanova na području Republike Hrvatske. Radovi se prijavljuju putem odgojno-obrazovnih ustanova Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Gospić, Kaniža Gospićka 4 – 53 000 Gospić.

Radovi tematski moraju biti vezani uz: prirodne katastrofe ,tehničko-tehnološke katastrofe, snage sustava civilne zaštite , žurne službe. Natječaj se objavljuje u osam kategorija: likovni radovi djece starije predškolske dobi, likovni radovi učenika od I. do IV. razreda osnovne škole, literarni radovi učenika od I. do IV. razreda osnovne škole, likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole, literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole,foto radovi učenika srednjih škola, literarni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama i likovni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama. Posljednje dvije kategorije odnose se na učenike s posebnim obrazovnim potrebama u redovitim školama kao i učenike u posebnim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Nagrade se dodjeljuju, na državnoj razini, za prva tri najbolja rada u svakoj kategoriji posebno, a čine ih pismena priznanja i materijalne nagrade u vrijednosti od 1,000 kuna za prvo mjesto, 700 za drugo,a 500 za treće mjesto.
Pismena priznanja dodjeljuju se i dobitnicima za osvojena prva tri mjesta u svakoj kategoriji na županijskoj razini.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close