Dodijeljeni Zlatni globusi, La La Land apsolutni pobjednik

Tena Brnad

Kako je već neko vrijeme poznato da filmovi koji dobiju nagradu ‘Golden Globe’, imaju i te kako dobre šanse dobiti i Oscara, tako nam je sada nešto jasnije i kako bi se Oscar mogao odigrati ove godine.


Premda se noćas mnogo očekivalo od znanstveno fantastičnih serija i filmova na 74. dodjeli Zlatnih globusa, čini se da birači nisu bili naklonjeni takvim filmovima. Niti ‘Deadpool’, kao niti serija ‘Mr. Robot’ (koja je dominirala prošle godine) nisu ništa dobili, iako su bili nominirani u nekoliko kategorija. No nikakvu nagradu nije utržio niti ‘Westworld’, kaubojska SF serija u koju su mnogi polagali velike nade.

One najbitnije nagrade ipak je odnio jedan romantični film, ‘La La Land’. Jedan od razloga zašto je film taknuo i publiku, a i kritičare te novinare (koji dodjeljuju nagradu Golden Globes) je vjerojatno taj što je radnja filma smještena u Los Angeles s naglaskom na atmosferu ‘zlatne ere Hollywooda’.

Film je bio nominiran u sedam kategorija, a uspio ih je osvojiti sve. Tako su i glavna muška uloga (Ryan Gosling), a i glavna ženska uloga (Emma Stone) u mjuziklu ili komediji pripale ‘La La Landu’, kao i nagrada za najbolji film, najboljeg redatelja, najbolji scenarij, najbolju glazbu u filmu te najbolju pjesmu.

U ostalim kategorijama nije bilo nekog jasnog pobjednika, odnosno niti jedan drugi kandidat nije odnio više od jedne nagrade, osim francuskog filma ‘Elle’. Glumica Isabelle Hupert osvojila je nagradu za najbolju glumicu, za svoju glumu u tom filmu, dok je sam film dobio nagradu za najbolje strano ostvarenje.

Više na 24sata.hr

 


Foto: Facebook

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u