TechTurizam

Danas počinje natjecanje u izradi robota u Splitu

U Splitu će 3. svibnja biti održano prvo kolo Robotske lige Croatian Makers. Više od sedamdeset učenika i njihovih mentora od 17 sati će sastavljati i programirati robote za izvršavanje raznih zadataka u prostorijama Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Boškovićevoj 33


Pored kreativnih i edukativnih radionica, svi sudionici će dobiti potrebne robote na posudbu, odnosno u trajno vlasništvo. Platforma na kojoj se liga odvija je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje.

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.

Domaćini prvog kola Croatian Makers Robotske lige su Udruga za tehničku kulturu Inovatic i Prirodoslovno matematički fakultet Split.

Više na croatianmakers.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: bulldozer-vfx

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close