DAN MEDVJEĐEG LUKA U subotu ne propustite tradicionalnu gastro manifestaciju u Korenici!

Tena Brnad

Samonikla jestiva biljka Allium ursinum, poznata i kao srijemuš i divlji luk, često se naziva medvjeđim lukom jer je medvjedi jedu nakon buđenja iz zimskog sna.


Medvjeđi luk odlikuju brojna ljekovita svojstva, prirodni je antibiotik i idealna namirnica za proljetno čišćenje organizma, zbog čega su ga stanovnici Like stoljećima koristili u svojoj prehrani. Kako bi vratili iz zaborava ovaj dragocjeni dar prirode, Općina Plitvička Jezera i Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera organiziraju “Dan medvjeđeg luka”, tradicionalnu gastro manifestaciju koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj ljubitelje prirode.

Deveti po redu Dan medvjeđeg luka održati će se u subotu 25. svibnja 2019. godine u Korenici.

Program započinje u 10 sati druženjem ispred Narodne knjižnice, gdje će posjetitelji imati priliku degustirati domaće specijalitete pripremljene s ovom zdravom i ukusnom biljkom. Organizatori su najavili i bogati kulturno-umjetnički program, edukativnu radionicu za djecu te gastro radionicu “Mali kuhari”.

U drugom dijelu programa posjetitelje očekuje uživanje u prekrasnoj prirodi plitvičkog kraja. Točno u podne planinari i sudionici manifestacije će poći u branje medvjeđeg luka, a u 14 sati na rasporedu je zajednički ručak u prirodi.

Dođite u Korenicu na “Dan medvjeđeg luka”, provedite nezaboravni dan u prirodi i uživajte u specijalitetima od ukusnog i zdravog medvjeđeg luka!


Foto: TZ Općine Plitvička jezera

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u