Brzi i žestoki u Zagrebu: prva utrka ubrzanja

LIKACLUB

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se s organizatorima utrke ubrzanja Brzi i žestoki, predvođenim predsjednikom AK Brzina Dariom Ljubičićem radi dogovora o održavanju utrke u Zagrebu, 4. i 5. lipnja.


Sada smo bili na završnom sastanku na kojem smo se svi složili da utrku selimo u Zagreb, na Aveniju Dubrovnik kod Velesajma, rekao je nakon sastanka Dario Ljubičić. Uz napomenu da je utrka uhodana što se tiče organizacije, istakao je da od Grada Zagreba trebaju dozvole i tehničku podršku, kao i odobrenje za zatvaranje ulica.
Ova utrka okuplja oko 300 sudionika iz BiH, Mađarske, Srbije, Slovenije i drugih zemalja koji se natječaju u četiri kategorije.

Očekujemo oko 20.000  posjetitelja i vjerujemo da ćemo napraviti spektakl kakav Zagreb zaslužuje dodao je predsjednik AK Brzine. Mislim da će ova utrka podići veliku prašinu i podići cijeli auto-sport na višu razinu, a utrku iz Velike Gorice selimo u Zagreb, između ostalog, zato jer nam je Klub registriran u Zagrebu pa će rješavanje nekih tehničkih detalja biti lakše.

Voditeljica podružnice Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić napomenula je da su svi događaji koji doprinose održavanju Zagreba na nivou jedne od svjetskih i europskih destinacija i vodeće Europske destinacije dobrodošli, podsjetivši da se početkom travnja održava Zagreb Auto Show. Vjerujemo da će ova dva događanja doprinijeti razvoju automobilske industrije i auto-sporta, a Zagreb nastavlja i dalje s dinamikom kakvu zaslužuje metropola.

 Grad će osigurati sve što je potrebno za sigurnost utrke i gledatelja, kao i organizaciju prometa i javnog prijevoza 4. i 5. lipnja zbog zatvaranja prometa na trasi utrke – od ulice Većeslava Holjevca do križanja Kajzerica-Trnsko u oba smjera, istaknuo je zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Alan Ordulj.
Evo što je Dario danas objavio na svojem Facebook profilu:

“Toliko sam sretan da ne znam od kud krenuti pa ću krenuti od početka-logično. Od kad sam krenuo sa utrkom Brzi & Žestoki skupa sa svojim timom koji su uz mene od samog početka,(hvala im) od tada imam želju napraviti utrku u gradu i doživjeti filmsku scenu. Evo došao je i taj dan kad vam mogu objaviti vijest da ove godine 04-05.06.2016. Brzi & Žestoki po prvi puta nastupaju ni više ni manje, nego u Zagrebu i to na Aveniji Dubrovnik kod zagrebačkog Velesajma.

Obzirom da sam načuo kako će se taj dio ceste ove godine asfaltirati jer je u lošem stanju, odmah sam se bacio u akciju sa idejom da Brzi & Žestoki nastupe na aveniji. Ovog trena sam bio kog gradonačelnika g. Milana Bandića na sastanku gdje je potvrdio naš projekt skupa sa timom stručnih ljudi i podržava našu utrku jer smatra da zaslužujemo šansu te da odašiljmo dobru vibru što putem društvenih mreža, što međusobnim druženjem na samom eventu.

Pročitajte cijeli članak na automobili.dnevnik.hr


Foto: automobili.dnevnik autoevolution

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u