BESPLATNI KONCERT I MUZEJI Sretan Dan grada Zagreba!

Lana Matica

Na koncertu Miroslava Škore na fontanama u petak, 31. svibnja obilježit će se i 30 godina pjesme „ Ne dirajte mi ravnicu“.


Zbog najave kiše koncert u povodu Dana branitelja grada Zagreba i Dana grada Zagreba održat će se u novom terminu, u petak 31. svibnja s početkom u 21 sat. Na svečanom koncertu Miroslava Škore i Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije na fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice obilježit će se i 30-ta godišnjica pjesme Ne dirajte mi ravnicu.

Izvedbu pjesme koja slavi 30. obljetnicu pratit će Akademski zbor Ivan Goran Kovačić te 1.000 tamburaša koji samo za ovu prigodu stižu iz cijele Hrvatske – od Osijeka, Slavonskog Broda, Siska, Tovarnika, do Rijeke, Kutine, Virja i Grubišnog Polja.

Uz pjesmu koja slavi svoj 30. rođendan, a koja je nastala 1989. u vrijeme agresije na Hrvatsku pod izvornim nazivom Ja ću se vratiti publika će moći uživati i u svima znanim Škorinim evergrinima – Svetinja, Šumi, šumi javore, Milo moje, Moja Juliška,Tajna najveća

Koncert je ujedno i jedan u nizu programa organiziranih u povodu obilježavanja Dana grada Zagreba. Tako će i ove godine u gradske muzeje u petak, 31. svibnja ulaz biti slobodan, a kao i svake godine održat će se i procesija sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata.


Izvor: zagreb.hr | Foto: Pixabay

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u