Bernie Ecclestone ima novu ideju Formula 1 za žene

Iva Biondić

Bernie Ecclestone

Nakon raspleta nedjeljne utrke u Maleziji, gdje je Sebastian Vettel u Ferrariju pobijedio i prekinuo dominaciju Mercedesa, te najavio zanimljivu sezonu, Ecclestone namjerava F1 oplemeniti s vozačicama.


“Zasad je to samo ideja, ali mislim da bi natjecanje za žene bilo vrlo zanimljivo i isplativo. Zamisao je da žene voze prije muške utrke. Mislim da bi odaziv sponzora bio velik, ali i vozačica. Ne znam zapravo koji je razlog što ih tako malo ima u F1, ali mislim da im moramo dati šansu da se pokažu”, kazao je 84-godišnji Bernie Ecclestone.

To nije jedina novost koju Ecclestone pokušava uvesti u oktanski cirkus, pa tako Guardian otkriva da bi kvalifikacije sa subotu uoči utrke premjestio na petak, a u subotu bi se organizirala jedna kraća utrka, koja bi se također bodovala. Za sve ove novine, Ecclestone ipak mora dobiti dopuštenje Svjetskog automoblističkog saveza i svih ekipa.


 

Tekst: gol.dnevnik
Foto:”Start 2008 Belgium” by Mark McArdle from Canada – A little lockup from Massa. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons.

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u