Aplikacija kojom ćete zaštiti svoj Android

Iva Biondić

Sigurnosne aplikacije za Android nude više od antivirusne zaštite: naći ćete i one koje nude vatrozid (firewall), zaštitu od phishinga i drugih oblika zlonamjernog softvera. Evo nekoliko zanimljivih


Zagovornici sigurnosnih aplikacija za Googleov operativni sustav tvrde kako je malver toliko raširen da je zaraza zajamčena ukoliko ne koristite odgovarajući zaštitu. Kritičari smatraju kako je dovoljno biti oprezan i ne preuzimati datoteke za koje niste uvjereni kako su sigurne.

Istina je otprilike na pola puta između ta dva stava. Sigurnosne aplikacije za Android nude više od antivirusne zaštite: naći ćete i one koje nude vatrozid (firewall), zaštitu od phishinga i drugih oblika zlonamjernog softvera.

Evo nekoliko zanimljivih. Imajte na umu kako neke među njima pokrivaju više područja mobilne sigurnosti. Ovdje su izdvojene samo one značajke koje smatramo njihovim najjačim adutom.

CM Security Antivirus
CM Security jedna je od najpopularnijih antivirusnih aplikacija na Androidu, s više od 16 milijuna recenzija (uz prosječnu ocjenu od 4,7 zvjezdica) i gotovo pola milijarde preuzimanja.

Radi na gotovo bilo kojem izdanju Androida. Značajke su joj podijeljene na dva dijela: zaštitu od virusa i AppLock. Pomoću antivirusnog softvera možete provjeriti sadrži li obližnji wi-fi sigurnosne prijetnje, popraviti manjavosti sustava i skenirati nove aplikacije, datotečne sustave i web odredišta. Također, možete u realnom vremenu skenirati web adrese za koje sumnjate da se bave phishingom te dobiti brza upozorenja.

Više na tportal.hr


Foto: Pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u