Amina Claudine Myers stiže u Zagreb!

Tena Brnad

U petak, 3. veljače 2017. u 20 sati velika američka jazz umjetnica, pjevačica pijanistica i skladateljica, Amina Claudine Myers, gostovat će u Zagrebu!


Održat će koncert u dvorani “Blagoje Bersa” na Muzičkoj akademiji, a tijekom prijepodneva i jazz radionicu za sve zainteresirane.

Amina Claudine Myers rođena je u Blackwellu, Arkansas i već kao djevojčica počela je pjevati te svirati klavir i orgulje uz crkvene zborove u Texasu gdje je odrastala. Glazbeno obrazovanje stekla je na Philander Smith College nakon čega se odselila u Chicago gdje je podučavala glazbu, pohađala predavanja ana Roosevelt University te kontinuirano radila s glazbenicima kao što su Sonny Stitt i Gene Ammons. Sredinom šezdesetih pridružila se AACM-u u Chicagu gdje je studirala vokalnu kompoziciju te snimila svoj prvi album s Kalaparushom Mauricom McIntyreom 1969. Desetak godina kasnije seli u New York gdje se još više posvećuje skladanju, koncertima i snimanju ploča te kreće i na europske turneje s Kvintetom Lestera Bowiea i njegovim New York Organ Ensemble. 1985. pridružila se orkestru Charlie Haden’s Liberation Music Orchestra.

Surađivala je s velikanima jazza kao što su Bill Laswell, Marian McPartland, the Art Ensemble of Chicago, Archie Shepp, David Murray, Arthur Blythe, Frank Lowe, Leroy Jenkins, Jim Pepper i Ray Anderson.


Foto: Facebook

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u