5 “sitnica” zbog kojih ćete ostaviti loš prvi dojam

Tena Brnad

Planirate li na razgovor za posao, poslovni sastanak ili neku drugu priliku za koju morate ostavit dobar dojam, razmislite malo o svom izgledu i ponašanju jer ono može reći puno o vama i to prije nego progovorite. Zadovoljna donosi 5 sitnica koje odaju negativnu sliku o vama:

1. Zgužvana odjeća

Fizički izgled odaje prvi dojam o osobi koju ste tek upoznali, a zgužvana košulja, suknja ili hlače nikako ne idu u vašu korist. Naime stručnjaci objašnjavaju kako takav izgled odaje nezainteresiranost, nemar i lijenost.

2. Prljave cipele

Cipele su vrlo važan modni dodatak, želite li ostaviti dobar prvi dojam. One ne moraju biti nove, ali je poželjno da su uredne i, što je još važnije čiste. Prljava i zapuštena obuća odaje dojam nezainteresiranosti, indiferentnosti i šlampavosti i pomanjkanja entuzijazma.

3. Žvakanje

Guma za žvakanje jednima predstavlja naviku, drugima oslobađanje od stresa, dok treći žele zadržati svježinu daha. Iako su razlozi bezazleni i ne otkrivaju vaš istinski karakter stručnjaci za neverbalnu komunikaciju žvakanje smatraju vrlo neozbiljnim, a u nekim slučajevima i nepristojnim.

Više na Zadovoljna


Foto: unsplash

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u