5 rečenica koje često izgovaraju psihopati

Tena Brnad

Psihopate zamišljamo ili kao hladnokrvne ubojice ili genije, izolirane od društva i drugačije od običnih smrtnika. Kako se procjenjuje da čine jedan posto populacije, za života ste zasigurno upoznali barem jednog… Ili to, ili ste vi psihopat.Iako postoje popisi osobina koje posjeduje, ponekad ih je teško prepoznati u kratkim svakodnevnim razgovorima. Umjesto osobina, trebali biste obratiti pažnju na fraze koje koriste, savjetuje na svom blogu Jackson MacKenzie koji je napisao knjigu o psihopatima, piše Index

Krenimo s frazama:

1. “Previše analiziraš stvari”.

Možda ste stvarno previše okupirani sitnicama, no češće se tim optužbama želi potaknuti krivnju kod žrtve, umjesto da psihopati prihvate odgovornost za svoje radnje.

Psihopatima je cilj natjerati vas da posumnjate u svoju intuiciju tako što će vas okrivljavati za sve zbog čega se osjećate loše”, tvrdi MacKenzie.

2. “Mrzim dramu”

Ubrzo ćete shvatiti da je više drame oko njih nego oko drugih osoba koje poznajete”, ističe MacKenzie.

3. “Pogrešno si me shvatio”

Ponovno je važan kontekst. Ako vam šef govori da nešto nije dobro na poslu, nemojte ga odmah optužiti da je psihopat. Psihopati vas namjerno provociraju, a onda vam govore da ste ih krivo shvatili.

 

Više na Index


Foto: unsplash

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u