5. Adria Bike maraton održan na Plitvicama

Tena Brnad

Na području Plitvičkih jezera po peti puta zaredom održan je brdsko biciklistički maraton Adria Bike čime je po prvi puta u Hrvatskoj započeta serija utrka kojom se promovira ovaj popularni i rastući oblik sporta, ali i načina života, piše lika-express.hr


Oko 700 sudionika natjecalo se u 5 kategorija na stazama podijeljenim u 3 težine, a niti poprilično hladno vrijeme nije moglo narušiti dobru atmosferu ovog sad već tradicionalno najmasovnijeg okupljanja brdskih biciklista u regiji. Na pobjedničko postolje ove su se godine popeli biciklisti iz Hrvatske, Slovenije i Bosne koji i sačinjavaju najveći dio onih koji iz godine u godinu posjećuju ovaj maraton.

Ideja organizatora je ujediniti najperspektivnije utrke pod jednu veliku platformu Husqvarna Adria Bike Series te unificiranjem i standardizacijom uključiti u sudjelovanje dionike biciklističke branše kao i sve one koji cijene aktivan način života, kako bi svaki od ovih događaja postao mali festival biciklizma i druženja. Tako su se već na Plitvicama okupili svi veći izlagači i svojim sadržajem i programom učinili plitvički vikend bogatim i atraktivnim.

Unutar Husqvarna Adria Bike Series ove će se godine naći još dvije utrke u organizaciji Adria Bike grupe – Fužine 2 Sea 28. kolovoza i Krk&roll 14. listopada. Vožnja od plannina do mora u jednom danu na Fužinama ili vožnja po najluđim predjelima otoka Krka definitivno su veliki mamac i obećanje dobrog provoda. Sustav bodovanja uključuje postignute rezultate na svim utrkama unutar serijala tako da će se nakon zadnje utrke proglasiti i ukupni pobjednici 1. godine održavanja Husqvarna Adria Bike Series utrki.


Izvor / Foto: lika-express.hr

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u